I krysset mellom Rådhusgata og Kirkegata ligger Bent Stiansens smykke «Statholdergaarden» i nærhet av Akershus Festning og Forsvarsmuseet. Restauranten er kjent for gjennom en årrekke tilby sine gjester enormt høy kvalitet, noe de også beviser gjennom og stadig beholde sin stjerne i Michelinguiden.
Ett år etter at Bent Stiansen vant Bocuse d’Or (kokkenes uoffesielle VM) i 1993 så åpnet han Statholdergaarden.
Blant Norges beste
Statholdergaarden er i dag en av de beste restaurantene du kan besøke i Oslo. Restauranten i seg selv er delt inn i Statholdergaarden og Statholderens Mat & Vinkjeller.
Statholderens Mat & Vinkjeller er stedets uformelle stue som hver sjette uke skifter ut sin ti retters temameny, det være seg eksempelvis fisk og skalldyr eller godbiter fra vilt. Statholdergaarden er stedets gourmetrestaurant og skifter sin seks retters meny utifra hva som er sesongens beste råvarer.
Adresse:
Rådhusgate 11
Åpningstider:
Statholdergaarden:
Mandag – Lørdag: 18.00 – 24.00
Statholderens Mat & Vinkjeller:
Tirsdag – Fredag: 11.30 – 24.00
Lørdag: 12.30 – 24.00
Lunsj serveres frem til kl 16.00. Etter kl 16.00 starter middagsserveringen.
Skriv en kommentar